BOEKKRONKELS: 'Ben ik echt egoïstisch?'

BOEKKRONKELS

Het dagelijks leven kent vele metaforen voor het schrijven van een boek. Ik neem je graag mee in mijn gedachtekronkels en interne dialogen. Bij gebeurtenissen uit mijn leven leg ik telkens de link naar het schrijven van een boek. Geen lange verhalen, wel korte maar krachtige stukjes, die bedoeld zijn om jou te inspireren om een boek te schrijven en het in te zetten als marketingmiddel voor je bedrijf.

Van bierviltje tot bestseller! Veel leesplezier.

Ben ik echt egoïstisch?

‘Ik heb goed nieuws!’, zei hij trots tegen mij toen hij terugkwam van de fysio.
‘Ik mag weer boodschappen doen!’

Omdat mijn lieve man al bijna vier maanden op krukken loopt en dus niet kan fietsen en autorijden, snap je wel wie er de afgelopen maanden de boodschappen heeft gedaan: moi!

Met twee hongerige pubers in huis is de koelkast leeg voordat je het weet. Al die maanden twee keer per week naar de supermarkt, ik ben er wel een beetje klaar mee. Ja, het is een luxeprobleem, ik weet het…

Ik ben natuurlijk onwijs blij voor hem dat het beter met hem gaat en dat hij zijn vrijheid terug heeft. Want vier maanden niet kunnen fietsen of autorijden, met krukken lopen én een lockdown, dat is niet altijd even leuk. Zo fijn dat dat nu gaat veranderen!

Er verschijnt een brede glimlach op mijn gezicht. ‘YES!’, roep ik uit. ‘Eindelijk!’ Ik merk dat ik misschien wel meer blij ben voor mezelf dan voor hem. Eindelijk niet meer als enige in ons gezin voor chauffeur spelen. Niet meer twee keer per week met die zware boodschappentassen zeulen.

Oeps, ben ik nu egoïstisch? Misschien wel. Maar soms mag je dat best zijn, toch? Sterker nog, soms moet je dat zijn.

Als je een boek wilt schrijven, moet je ook egoïstisch zijn. Dat kost namelijk tijd. En waar denk je dat die tijd vandaan komt? Juist ja, door soms een beetje egoïstisch te zijn. Door misschien een keer iemand anders de boodschappen te laten doen. Of door een keer ‘nee’ te zeggen tegen dingen die je te veel tijd kosten. Door een keer niet de zoveelste aflevering van je Netflix-serie te kijken maar een paar uur aan je boek te werken op een doordeweekse avond. Of door een deurhanger met ‘NIET STOREN’ aan je deur te hangen zodat jij ongestoord kunt schrijven.

Hoe egoïstisch ga jij zijn tijdens het schrijven van je boek?

Weet je wat het fijne is van het schrijven van een boek? Het is maar tijdelijk, daarna heb je er jarenlang plezier van! Je hoeft dus maar een beperkte periode egoïstisch gedrag te vertonen!

Wil je de tijd dat je aan het schrijven bent beperken? Begin dan met het maken van een boekplan. Dat scheelt je echt bakken met tijd tijdens het schrijven!

En nee, dat is niet egoïstisch. ;-)

Meer artikelen
Lees ook: Boek schrijven? Onderzoek eerst wat de meestgestelde vragen van jouw MIK zijn
Zie ook: Hoe stoffig schrijf jij?
Lees ook: Hocus Pocus... FOCUS!

Cadeau voor jou!
Hét BOEKrecept - 7 geheime ingrediënten voor het schrijven van een expertboek dat je klanten oplevert

Samen aan de slag met jouw boekplan?
Van Bierviltje tot Boekplan


Categorieën Boekkronkel